018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

RFZO preispituje slučaj Stefana Stankovića (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dvadesetrogodišnji Nišlija Stefan Stanković koji je krajem novembra, usled uboda nožem u napadu grupe mladića, ostao paralisan, a kome je lekarska komisija RFZO odbila da odobri dalje rehabilitaciono lečenje, ipak možda i ode u Ribarsku banju, kažu u niškoj filijali fonda. Kako navode, postoji nekoliko razloga zbog kojih je takva odluka doneta, ali tvrde da će kada budu dobili dodatnu medicinsku dokumentaciju, učiniti sve da pomognu mladom Nišliji. Sa druge strane porodica Stanković se nada da će ceo slučaj što pre biti završen, jer kako kažu, Stefan nema vremena za gubljenje.
Nakon ranjavanja u uličnom napadu 22. novembra na Bulevaru Zorana Đinđića, lekari niškog KC-a su se izborili za život mladog Stefana Stankovića, ali su mu zbog presecanja kičmene moždine tom prilikom donji ekstremiteti ostali paralisani. Nakon što je otpušten sa grudne hirurgije, na kojoj je takođe ležao zbog ubodnih rana, i nakon što se izborio sa bakterijom klostridijom, otpočeo je sa rehabilitacijom. Stefanu je nakon povređivanja prvo konstatovana paraplegija, jer nije osećao obe noge, ali se stanje poboljšalo, pa je sada njegova dijagnoza monoplegija, odnosno potpuna oduzetost samo jedne noge. Lekari su nakon otpusta, Stefanu preporučili banjsko lečenje u Ribarskoj banji, ali su ga odbile i prvostepena i drugostepena komisija RFZO. Sada Stefanova čitava porodica čini sve što može da on ipak ode na lečenje.
I njegov rođeni brat Saša, koji je gotovo svakoga dana sa Stefanom, i koji mu je ujedno i najveća podrška, tvrdi da će se boriti do kraja za svog brata i da samo želi da on ponovo stane na noge.
Porodicu Stanković podržao je i narodni poslanik Dušan Milisavljević koji je zatražio u otvorenom pismu od v. d. direktora RFZO Verice Lazić da omogući dalje lečenje Stankovića. Po tom pitanju, ali i zbog medijske propraćenosti, oglasio se i RFZO koji je izdao zvanično saopštenje da će ceo slučaj ponovo biti preispitan.
Porodica Stanković i dalje gaji nadu i ima veru da će država pomoći njihovom Stefanu.

Povezane vesti