018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rezerve krvi treba stalno obnavljati (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U niškom Zavodu za transfuziju ima dovoljno krvi, kažu nadležni. Ipak, neophodno je da se rezerve stalno obnavljaju i pozivaju građane da pokažu svoju humanost, kako bi u svakom trenutku krv bila obezbeđena onima kojima je to potrebno.

Jedna jedinica krvi može da spasi tri života. Upravo iz tog razloga je neophodno da se što veći broj ljudi priključi dobrovoljnim davaocima krvi i pokaže svoju humanost, kažu iz Zavoda za tranfuziju. Njihove česte akcije podižu svest Nišlija o važnosti davalaštva.

Ukoliko u Nišu i okolini bude potrebna veća količina krvi, Zavod za transfuziju će moći da odreaguje adekvatno, jer su rezerve krvi na optimalnom nivou, kažu nadležni. Prema rečima načelnika letnji meseci, koji su najkrtitčniji, kada je o zalihama reč, prošli su i sada je situacija mirnija.

Zavod će se truditi da u narednom periodu utiče na svest mladih, pa će tako akcije dobrovoljnog prikupljanja ove dragocene tečnosti biti organizovane u školama i na fakultetima.

Podsećamo, davanje krvi je dobrovoljno, a davaoci ni na koji način doniranjem ovog nezamenljivog leka ne ugrožavaju svoje zdravlje. Dobrovoljni davalac može biti svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina.

 

Povezane vesti