018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Resor“ sa Alžircima potpisao ugovor vredan 50.000.000 evra (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisan sa kompanijom “ETCI” iz Alžira, firma “Resor” iz Gadžinog Hana do kraja godine napraviće komponente za nadgradnju 500 kamiona za odvoz smeća, koje će izvesti u Alžir. Ugovor je vredan 50 miliona evra, a potpisali su ga u Gradskoj kući alžirski predstavnik Elhadi Tauti,  vlasnik “Resora” Branislav Mihajlović. Komponente će još praviti i “Prva Petoletka” iz Trstenika, I “Gerber” iz Ražnja, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da se moraju podržavati privatna preduzeća u ovako velikim poslovima, jer to znači i napredak čitave privrede.

Alžir je zemlja koja je i ranije imala dobru poslovnu saradnju sa Srbijom, a novi ugovor sa tom zemljom za čitav region značiće brži razvoj, rečeno je u Gradskoj kući. Gradonačelnik Niša ocenjuje kao veliki korak to što jedna privatna firma može da sklopi ovako vredan ugovor, pa je stoga podrška lokalne samouprave više nego očekivana.

Kompanija “Resor” iz Gadžinog Hana imaće zadatak da do kraja godine napravi komponente za nadgradnju 500 kamiona tzv.smećaraca, kao što su cisterne i kranovi, koji će zatim biti izvezeni u Alžir, gde će ih naši inženjeri montirati. Za uzvrat će to biti plaćeno 50 miliona evra. Osim njih, za isti posao biće angažovano još srpskih firmi.

Od posla sa Alžirom koristi neće imati samo Niški, već i Rasinski okrug. Gradonačelnik Kruševca kaže da se moraju koristi sve moguće poslovne veze, kako bi se privukli investitori i pomogao razvoj privrede.

Inače, “ETCI” je alžirska kompanija sa sedištem u Bratislavi. Bavi se, između ostalog, proizvodnjom mašina, industrijske opreme i komponenti.

 

Povezane vesti