018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rešimo se otpada

Komentari: isključeni

Da li će konačno biti izgrađen Regionalni centar za upravljanje otpadom u Nišavskom okrugu? Danas su odbornici u Skupštini opštine Doljevac usvojili regionalni plan, a narednih dana to će se desiti u još sedam opština. Za projekat je zadužena Regionalna razvojna agencija Jug, metod finansiranja biće koncesija, a centar bi trebalo da proradi do 2015. godine.

Regionalni sistem za upravljanje otpadom za niški region biće izgrađen na brdu Keleš u opštini Doljevac. Ova opština prva je usvojila regionalni plan, a to treba da učine još i Niš, Gadžin Han, Merošina, Svrljig, Aleksinac, Ražanj i Sokobanja. Nakon usvajanja, počinje proces i radiće se elaborat, a kasnije će biti raspisan javni poziv, jer je kao najefikasnija izabrana koncesija.

Opština Doljevac zadužena je za administrativni deo, a već je počela izrada plana detaljne regulacije. Pregovora je bilo i sa prethodna dva gradonačelnika, a valjda će, kažu, ovog puta teorija preći u praksu.

A kako građani baš i ne vole da čuju da će imati dodatnu stavku među mesečnim računima, u RRA Niš kažu da će Regionalni centar za sve značiti zdraviji život.

Opština Doljevac daje zemljište, a Grad Niš će zato izgraditi dugoočekivanu vodovodnu mrežu u doljevačkim selima Ćurlina, Perutina i Knežica.

 

 

Povezane vesti