018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rešen problem snabdevanja strujom u ulici Babičkih odreda (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Stanovnici ulice Babičkih odreda, koji su godinama imali problema sa niskim naponom, sada imaju stabilno napajanje, jer je deo korisnika prebačen na drugu trafo-stanicu.

Veliki broj potrošača na teritoriji koju pokriva Jugoistok ima ovakvih problema ali će, kako kaže direktor ovog preduzeća Darko Bulatović, i ubuduće investirati u niskonaponsku mrežu, kako bi svima obezbedili stabilno napajnje.

Stanovnici ulice Babičkih odreda iz godine u godinu imaju sve slabiji napon struje, naročito zimi kada je potrošnja veća. Ovo, nekada vikendaško naselje, sada je postalo gradska zona, jer sve više ljudi ovde boravi tokom cele godine. Sto deset korisnika je poslednjih godina, kažu, imalo napon oko 170 volti. Napajanje je sada stabilno, jer je 47 korisnika sa trafo-stanice „Put za radio predajnik“ prebačeno na trafo „Turski šančevi“.

U “Jugoistoku” kažu da mnogo potrošača ima napon niži od nominalnog, zbog starosti mreže ali i krađe struje. Kako ističu, u buduće će se truditi da svima obezbede stabilno napajanje.

Iako su godinama imali napon niži nego što je zakonski predviđeno, stanovnicima ove ulice nisu bili umanjeni računi za struju niti je moguće da budu smanjeni retroaktivno, kaže tehnički direktor “Jugoistoka” Aleksandar Krstić.

Povezane vesti