018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reprogram starog duga – nerealan

Komentari: isključeni
Tagovi:

Reprogram starog duga za struju, koji podrazumeva otpis kamate obračunate u 2012. godini, zbog ekonomske situacije neće značajno doprineti smanjenju duga u ovom delu zemlje, smatra direktor privrednog društva „Jugoistok“ profesor doktor Igor Novaković. Zbog toga, on najavljuje da će predložiti drugačiji način otplate starog duga za ovaj deo Srbije.

U zavisnosti od visine duga, on se može isplatiti na 3 do 24 rate, ali samo ako su izmirena sva dugovanja za 2013. godinu. Novaković smatra da takva ponuda nije privlačna stanovnicima ovog dela Srbije, gde većina ljudi sastavlja kraj s krajem.

On kaže da bi o ovom problemu uskoro trebalo da razgovara sa premijerom Srbije, Ivicom Dačićem, i očekuje da Vlada uzme u obzir ekonomsku situaciju žitelja jugoistočne Srbije.

Mnoga domaćinstva na teritoriji koju pokriva „Jugoistok“ duguju čak po milion dinara za struju, što bi značilo da, ukoliko potpišu sporazum, mesečno treba da izdvoje blizu 40.000 dinara, kao i da uporedo izmiruju redovna dugovanja, što je Novaković ocenio nerealnim.

Povezane vesti