018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reorganizacija u Službi kućnog lečenja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kako bi pacijetni o kojima brine Služba kućnog lečenja dobili bolju negu, broj punktova ove službe smanjiće se na tri, pa će se, kako kažu, lekari više posvetiti pacijentima nego tehničkim stvarima. Takođe će se kvalitet usluga za nepokretne pacijente povećati jer će ubuduće samo oni moći da koriste usluge kućne nege, a lečenje polupokretnih i pokretnih biće povereno izabranom lekaru.

Punkt u Niškoj Banji, u opštini Pantelej i u Rajićevoj ulici biće centri službe kućnog lečenja. Broj punktova se sa 6 smanjio na 3, kako bi u svima bilo dovoljno lekara i medicinskih sestara, a tehnički poslovi u njima će se prepoloviti.

Pravo na kućnu negu od sada će imati samo nepokretne osobe dok će o pokretnima i polupokretnima brinuti njihovi izabrani lekari. Prema rečima načelnice Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, zdravstvenih ambulanti i stanica ima dovoljno, te će tako one biti lako dostupne svima.

Izabrani lekar je taj koji će propisivati kućno lečenje i, kako kažu iz Doma zdravlja, to je dobro, jer je izabrani lekar najbolje upućen u istoriju bolesti i zdravstveno stanje pacijenta.

Povezane vesti