018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Renovirana škola u Mramoru (VIDEO)

Učenici isturenog odeljenja škole “Desanka Maksimović” iz Mramora dobili su savremeno opremljene učionice. A od septembra ovu renoviranu školu moći će da pohađaju i đaci od 5. do 8. razreda, pa više neće putovati do četiri kilometra udaljene škole u Čokotu. Svečanom otvaranju novih učionica prisustvovali su i gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, kao i predsednik GO Palilula.

Vrata novih učionica otvorena su za 32 mališana isturenog odeljenja Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Mramoru. Do sada su petaci iz Mramora, Mramorskog potoka i Lalinskih pojata morali da putuju do obližnjih škola, međutim, od septembra ovde će školu pohađati i učenici od petog do osmog razreda.

Ova investicija, koja će umnogome olakšati školske dane ovim mališanima, vredna je dvadesetak miliona dinara. Osim savremenih učionica i uređenog mokrog čvora, asfaltirana je i ulica pri ulazu u školu. Osim učenika OŠ “Desanka Maksimović”, Grad će raditi na tome da se i drugoj deci obezbede adekvatni uslovi za učenje i nastavu. Grad je, za obnovu škola ove godine izdvojio nekoliko desetina miliona dinara.

Osim gotovo novih škola, meštani opštine Palilula dobiće i nove ulice. Naime, grad je izdvojio sredstva da se najkritičniji putevi u opštini Palilula rekonstrišu. Ovi radovi bi, najavljuju nadležni, trebalo da krenu na proleće.

Povezane vesti

  • N.N

    Hvala Banetu Jovanoviću i direktorki Ljiljani Radovanović-Tošić koji su započeli izgradnju škole. Lako je kititi se tuđim perjem