018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rekonstrukcija Vlade (ne)utiče na lokal

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kakve god promene da se dogode u Vladi Srbije, to će se samo delimično odraziti na funkcionisanje lokane vlasti – ovo je zajednički stav svih koalicionih partnera u Nišu. Opozicija, međutim, priželjkuje nove izbore. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je promene do kraja jula.

Rekonstrukcija Vlade – politički proces ili borba na život i smrt. Srpski političari različito je doživljavaju. Da li će promene u vrhu državne vlasti da poremete odnose na lokalu? Za najveću vladajuću stranku u Nišu promene u gradu nisu problem. U redovima „naprednjaka“ kažu da ponekad i navijaju da do njih dođe. Međutim, sumnjaju da će doći do velikih rokada.

Ni koalicioni partneri nemaju ništa protiv promena u lokalnoj vlasti, ali, takođe, ne veruju da će se nešto bitnije promeniti – kažu, spremni su za svaki scenario.

Prvi potpredsednik Vlade najavio, a premijer potvrdio – posle godinu dana vlasti nekih izmena će ipak biti. Ministri veruju da su dobro radili, većina sumnja da će ostati bez fotelje. Međutim, svaka stranka ima i svoju tajnu računicu ko će na koje mesto, ukoliko dođe do promena. Ono oko čega vlast za sada nema dilemu je da neće biti promene koalicionih partnera.

Povezane vesti