018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rekonstrukcija toplane „Jug“ za bolji kvalitet grejanja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Toplana „Jug“ će ove godine biti kompletno rekonstruisana što će poboljšati kvalitet grejanja, kaže za NTV direktor Gradske toplane Slobodan Maksimović. Za ovu godinu predviđena je i zamena toplovoda izolovanim cevima, što će znatno smanjiti gubitke energije.

Program energetske efikasnosti u kome učestvuje Gradska toplana omogućiće rekonstrukciju toplane Jug, uz finansijsku pomoć Vlade Srbije i Nemačke investicione agencije.

U toku distribucije energije gubici su 8 do 9 odsto, a ove godine oni će biti znatno smanjeni jer je u planu rekonstrukcija dela toplovoda, a cevi će biti zamenjene izolovanim. Gradska Toplana ima 31.000 korisnika, a više od 60 odsto njih ostvaruje mesečni popust zahvaljujući redovnom plaćanju. I pored toga, dugovanja prema toplani su velika, kaže direktor Maksimović.

Ugradnja individualnih merača i regulatora potrošnje na svaki radijator omogućila bi uštedu, tvrdi Maksimović. Ipak za ovo je neophodno izdvojiti oko 50 evra po grejnom telu, a prema gradskoj obavezi minimum 70 odsto stanova u zgradi mora da ugradi opremu.

Povezane vesti