018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rekonstrukcija toplane “Jug” po ceni od 2,3 miliona Evra

Od:
Komentari: isključeni

Počela je rekonstrukcija toplane “Jug”, a sledeće sezone, do kada bi trebalo da budu gotovi radovi, ona će grejati znatno efikasnije, kažu u “Gradskoj toplani”. Novac za rekonstrukciju je obezbeđen od kredita nemačke razvojne banke u iznosu od 2,3 miliona evra.
Toplana “Jug” već 35 godina greje 10 000 stanova i lokala kažu u “Gradskoj toplani. Kreditom od oko 2.300.000 evra finansiraće njenu rekonstrukciju.
Toplanu “Jug” rekonstruiše novosadska kompanija Energotehnika Južna Bačka, koja je ovaj posao dobila na međunarodnom tenderu nemačke razvojne banke KFW. Radovi bi trebalo da budu završeni do sledeće grejne sezone.
U toplani kažu da je toplovodna mreža u lošem stanju ali da rekonstruišu samo kritične delove. Ovog leta investiraće u dve bušotine iz kojih će izvlačiti toplu vodu, dodaju u toplani.
Od 2000. godine kada je toplana potpisala ugovor sa nemačkom razvojnom bankom, kroz kreditiranje je uložila u sistem oko 10 miliona evra, a novac bi trebalo da vrate do 2026.godine, dodaje Maksimović.