018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rekonstrukcija škole „Branko Miljković“

Komentari: isključeni

Stari deo OŠ ,,Branko Miljković“ koji od oktobra prošle godine, po nalogu inspekcije, nije u funkciji, trebalo bi uskoro da bude kompletno rekonstruisan.

Dozvola za gradnju je obezbeđena i čeka se raspisivanje tendera u drugoj polovini jula, nakon sastanka u Ministrstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Jovanović.

- Iako je prema prvobitnom projektu vrednost radova procenjena na oko sto miliona dinara, preko NIP-a i iz gradske kase obezbeđeno je šezdeset miliona dinara, pa je i novi projekat prilagođen tom iznosu, ali ne na uštrb broja učionica, koje će biti rekonstruisane- kaže Jovanović.

Nadležna inspekcija, sredinom oktobra prošle godine zatvorila je stari deo škole Branko Miljković, u kojem je bilo ukupno 9 učionica. Rekonstrukcija ovog prostora nije sporna i biće završena, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Bojazan da će deca i naredne školske godine pohađati nastavu sa skraćenim časovima, dovela je do toga da Savet roditelja donese odluku da od septembra deca ne idu u školu, kaže direktor ove škole Miroslav Stanić.

Inače, od prošlog oktobra nastava u školi se odvijala u tri smene, a časovi su trajali po pola sata. Škola je obezbedila projekat za rekostrukciju vredan so deset miliona dinara, a pošto taj novac nije mogao da se obezbedi, urađen je još jedan projekat koji je prilagođen sredstvima koja stižu iz gradske kase i preko NIP-a.

Prema Jovanovićevim rečima uskoro se očekuje i raspisivanje tendera. Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada apelovao je za više strpljenja i istakao da će stari deo škole biti adekvatno preuređen.

 

Povezane vesti