018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reketirali i maltretirali maloletnike

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Policijski službenici uhapsili su danas Nikolu A. (1992), Lazara K. (1995) i Martina I. (1991), svu trojicu iz Niša, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznude i doneli im rešenje o zadržavanju do 48 sati.

Postoje osnovi sumnje da su Nikola A. i Lazar K. oko mesec dana, pretili i potraživali, na ime nepostojećeg duga, 100 evra od sedamnaestogodišnjaka iz Niša.

Osumnjičeni su oštećenom maloletniku dali rok da do 23. marta spremi novac ili će mu, u protivnom, razbiti glavu i zapretili mu da im za svaki dan čekanja isplati po 50 evra.

Dvadeset trećeg marta oko 22 časa, Nikola A. i Lazar K. su odvukli sedamnaestogodišnjaka na prostor iza pantelejskog groblja u Nišu i nemilice ga udarali i šutirali. Od zadobijenih udaraca oštećeni maloletnik je dva puta gubio svest, da bi ga na kraju u besvesnom stanju, svukli do gole kože i ostavili na poljani.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su Nikola A. i Martin I. u periodu od februara 2013. do februara 2014.godine, izvršili krivično deo iznude, na štetu šesnaestogodišnjaka iz Niša. Osumnjičeni su oštećenom upućivali pretnje i potraživali nepostojeći dug u iznosu od 200 evra, da bi mu u toku februara, Nikola A. uz upotrebu fizičke sile naneo vidne povrede po glavi i telu.

U oba slučaja oštećeni maloletnici su zadobili lake telesne povrede. Po isteku mere zadržavanja osumnjičeni će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

 

Povezane vesti