018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Redovnim održavanjem sprečiti propadanje zgrada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Stambeni fond u Nišu je u katastrofalnom stanju, ocenio je danas direktor ,,Nišstana“ Nenad Hafner, istakavši da je neophodno da kolektivne stambene zgrade imaju investicioni plan održavanja, kako bi se redovno popravljali liftovi, renovirale fasade, održavala hidroizolacija i krovovi.

Redovnim održavanjem instalacija, postrojenja i samih konstrukcija u stambenim zgradama, izbegli bi se troškovi velikih popravki kakvi nas obično zateknu posle decenija nebrige i neulaganja. Gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“ direktor ,,Nišstana“ Nenad Hafner ocenio je da je stambeni fond u Nišu u katastrofalnom stanju i da retko koja stambena zgrada ima investicioni plan održavanja.

Kada dotraje krov, stanari se obično hvataju za glavu jer sanacija, a najčešće izgradnja potpuno nove konstrukcije, košta i do nekoliko hiljada evra. U nameri da pomogne Nišlijama, Grad već godinama planira sredstva za sufinansiranje sanacije krovova i fasada stambenih zgada. Problem je, međutim, što do realizacije ovog programa nikada nije došlo.

Direktor ,,Nišstana“ kaže da su kažnjeni svi radnici ovog javnog preduzeća koji su Nišlijama nudili privatne usluge kao instalateri ,,Nisstana“. To su bili pojedinačni slučajevi, a Hafner poziva korisnike da prijave ukoliko im njihov zaposleni ponudi privatne usluge uz dodatnu naplatu.

Povezane vesti