018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rečna deponija ispod mosta u Donjoj Vrežini (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Most na Nišavi u Donjoj Vrežini, ispod koga se tokom prošle i ove godine stvorio nanos smeća i posečenih stabala, zbog tereta na potpornim stubovima, kao i starosti mosta, može da padne, i ukoliko se nešto ne preduzme što pre, bezbednost građana koji ga koriste može da bude ozbiljno ugrožena, kažu stručnjaci. Iako ovaj problem postoji već duže vreme, prema rečima stručnjaka za vodotokove, raščišćavanje ove rečne deponije očekuje se tek sa lepim vremenom i padom vodostaja, a to bi, kako neki navode, moglo da bude kasno.

U vodoprivrednom preduzeću „Erozija“, koje se bavi raščišćavanjem vodotokova i sređivanjem rečnih obala kažu da za ovaj problem znaju odavno, i oni, ali i nadležni u gradskoj upravi. Međutim, i pored toga, na tone đubreta u Nišavi i dalje stoji.

Marković dodaje da je sasvim sigurno da će korito reke ispod ovog mosta biti očišćeno, ali da u ovom trenutku to nije moguće, a ne zna se ni tačno kada.

Koliko će Nišave pod ovim mostom još proći pre nego se ovo smetlište pomeri, nije sigurno, ali ono što je zabrinjavajuće jeste i to što se ne zna ni koliko su ljudi i vozila koja koriste ovu ćupriju bezbedni.

Povezane vesti