018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reciklažni centar na proleće? (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ako sve bude teklo po planu, Niš na proleće  dobija reciklažni centar.  Za novim  mašinama za selekciju otpada, radiće  dvadesetak  radnika. U JKP  Mediana kazu  da nema novih zaposljavnja, I da su  to njihovi zaposleni koji ce biti  premesteni na osnovu nove sistematizcije . U okviru otvaranja reciklažnog centra narednih meseci sve škole na teritoriji Niša dobiće nove  kontejnere  u koje će odlagati  određenu vrsta smeća.

Karton, papir, limenke, PET ambalaža i staklo. Uskoro stižu kontejneri za svaku vrstu smeća posebno. Prvo će biti postavljeni u školama, kasnije i na ulice Niša. Po ugledu na evropske gradove, ovo smeće na kraju završava u reciklažnom centru. JKP Mediana najavljuje otvaranje novog centra za mart naredne godine. Prostor je obezbeđen, sirovina ima dovoljno,  sada se čekaju mašine.

Reciklaža  donosi  nove prihode niškim komunalcima. U godini kada očekuju za trećinu manji budžet, od novog pogona se očekuju dodatna sredstva.

Nov reciklažni centar vredi 58 miliona dinara. 30 miliona stiže iz Fonda za zaštitu životne sredine, ostatak obezbeđuje grad Niš.

Povezane vesti