018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reči hvale za niški odred žandarmerije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Više od 120 pripadnika niškog odreda žandarmerije, priključilo se dobrovoljnoj akciji davanja krvi koju je organizovao Zavod za transfuziju niškog Kliničkog centra. Kako  kažu u ovoj medicinskoj ustanovi, do sada su im žandarmi nebrojeno puta priskakali u pomoć, a od formiranja jedinice u Nišu, dobrovoljno su dali više od 6 hiljada jedinica krvi. U ovoj policijskoj formaciji ističu da im je humanost na prvom mestu, a tek onda činjenica da to smatraju svojom građanskom dužnošću.

Maja Marković, pripadnica niškog odreda žandarmerije, samo je jedna od mnogih među svojim kolegama, žandarmima, koja je višestruki dobrovoljni davalac krvi. Kaže da se gotovo cela njena četa odazvala ovom pozivu, i da je to kod njih postalo pa gotovo svakodnevnica.

U niškom odredu žandarmerije kažu da od samog formiranja, postoji tradicija i kultura dobrovoljnog davalaštva krvi, i da uvek stoje na raspolaganju u ovkavim situacijama.

Uprava niškog Zavoda za transfuziju krvi za ove ljude ima samo reči hvale. Ističu da su do sada imali odličnu saradnju, i da ih smatraju svojom zlatnom rezervom.

Odred žandarmerije u Nišu, formiran je 2001.godine, i broji više od pet stotina pripadnika. Prema rečima lekara iz Zavoda za transfuziju krvi, do sada su žandarmi dobrovoljno dali više od pet hiljada jedinica krvi. Dodaju da je u Zavoda sada stanje redovno, i da ima dovoljno zaliha krvi, ali da je pomoć uvek dobrodošla.