018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reatest nije obavezan

Svi vozači koji imaju atest za vožnju na gas, izdat na 10 godina, biće spaseni novih, velikih izdataka. Sporni pravilnik bi trebalo da bude ukinut do kraja nedelje – to su poručili iz Ministarstva saobraćaja.

Vozači sa važećim atestom za plinsku bocu u svom autu, neće morati na ponovni pregled, što će im uštedeti najmanje 6.000 dinara, a omogućiće im i bržu registraciju vozila. Iz Ministarstva saobraćaja poručuju da će tražiti smenu odgovornih u Agenciji za bezbednost saobraćaja jer su predložili novi pravilnik, kontrolu TNG uređaja na 5 godina i dodatne troškove za vozače.

U Ministarstvu su svesni da je mnogo vozača već platilo dodatnu kontrolu plinskih boca i naglašava da je to nedopustivo i da sigurno postoji odgovoran u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Međutim, direktor ove Agencije Stojadin Jovanović pojašnjava da je predlog pravilnika ranije usvojilo Ministarstvo saobraćaja, ali da u njemu nije pisalo kako će biti rešen problem ljudi koji imaju ateste na 10 godina.

Nakon saznanja šta se dešava na mestima za ispitivanje, jedino što je moglo da se uradi jeste povećanje kapaciteta i smanjenje gužvi. Oni koji se u Nišu bave atestiranjem TNG boca za vozila, kažu da im još uvek nije stigla nikakva nova naredba iz Beograda.

Podsetimo, uvođenje reatesta stvorilo je vozačima velike probleme. Pored troškova zamene i kontrole sistema zbog velikih gužvi, mnogi su zbog nemogućnosti da registruju vozilo, bili prinuđeni da svoje “ljubimce” garažiraju i na period od čak 3 meseca.

 

 

Povezane vesti

  • caki

    Sto su ga ukinuli svaka im cast lopovska drzava sta drugo