018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Reagovanje ne tekst „Pismo majke Miloša Spasića“

Uvažene kolege,

veoma sam neprijatno iznenađen činjenicom da je na Niškoj televiziji objavljena informacija da je „Miloš Spasić izložen medijskom linču na portalu Južnih vesti„.

Odgovorno tvrdim da ime pomenutog mladića ni u jednom tekstu „Južnih vesti“ nije pomenuto, niti ga je moguće pronaći u komentarima na našem sajtu.

Pri tom sam i lično, kao poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš, upozorio na nedopustivo izveštavanje pojedinih medija, ali i na informacije koje kruže društenim mrežama, insistirajući da to strukovno udruženje reaguje.
Reakciju sam tražio i od načelnika Policijske uprave u Nišu Srđana Grekulovića, smatrajući da je aktuelna atmosfera u javnosti velikim delom posledica upravo neadekvatne reakcije policije, pre svega po pitanju informisanje građana.

U takvom ambijentu, kada se o izuzetno bitnoj temi danima ne oglašavaju ni policija, ni gradske vlasti, novinari su bili izloženi nezapamćenom pritisku, pa i optužbama da učestvuju u navodnom prikrivanju zločina.
Posebno imajući to u vidu smatram da je nedopustivo da u celosti objavite pismo u kome se objavljuje identitet osobe koja se u javnosti dovodi u vezu sa ubistvom, a ostali mediji optužuju za „linč“, a da pri tom ne proverite iznete tvrdnje ili zatražite komentar njihovih urednika.

S poštovanjem,
Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik portala „Južne vesti“

Povezane vesti