018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Razočaranje – Ana izgubila od Bušar

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle senzacije, veliko razočaranje – Ana Ivanović izgubila je u četvrtfinalu Australijan opena od 19-godišnje Kanađanke Eženi Bušar sa 1:2 /7:5, 5:7, 2:6. Ana je bila mnogo nervoznija nego u meču sa Serenom Vilijams, a Bušar je odabrala pravu taktiku – forsirala je bekhend Ivanovićeve, koji nije baš dobro funkcionisao, i tako je sprečila Anu da diktira ritam u poenima.

Uz to, Kanađanka je bila smirena kada je bilo potrebno i nije uopšte bila ometena činjenicom da prvi put igra u Gren slem četvrtfinalu.

Za razliku od nje, Ivanovićeva je bila nervozna, pogotovo u trećem setu, a nisu pomogli ni problemi sa butnim mišićem, zbog kojih je Ana tražila lekarski tajm aut sredinom drugog seta.

Ana je osvojila samo 56% poena na svoj prvi servis, zabeležila je 34 vinera i 35 neiznuđenih grešaka, dok je Bušar briljirala sa 47 direktnih poena i 37 grešaka. Ukupno, Kanađanka je osvojila devet poena više (113:104) i zasluženo je došla do trijumfa.

Bušar će u polufinalu igrati sa Kineskinjom Na Li koja je bila ubedljivo bolja od Italijanke Flavije Penete 2:0 /6:2,6:2/.

 

 

Povezane vesti