018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Razmena studenata sa Argentinom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kulturna saradnja i razmena studenata predstavljaju okosnicu moguće saradnje između Argentine i Grada Niša, izjavili su posle sastanka u Gradskoj kući Niša ambasador ove zemlje Rikardo Fernandez i gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić.

-Velika udaljenosti Argentine i Srbije najverovatniji je razlog zbog koga kod nas nema argentinskih investitora, ali usled sličnosti u mentalitetu, kulturna saradnja bi mogla da bude temelj budućih odnosa našeg grada i Argentine - konstatovao je gradonačelnik Perišić.

Ambasador Argentine u Beogradu, Rikardo Fernandes, rekao je, posle sastanka u Gradskoj kući Niša, da je u gradonačelniku Zoranu Perišiću pronašao osobu koja je iskazala istinsku spremnost da pokrene saradnju na polju razmene studenata.

- Ja ću kao ambasador pružiti maksimum da ova saradnja zaživi i pozivam sve one koji imaju neki konkretan predlog u tom smislu da nam to i saopšte - rekao je Rikardo Fernandez, ambasador Argentine u Srbiji.

Pokazalo se kao opravdano otvaranje Latino-američkog centra u Nišu, jer je veliki broj sugrađana bio zainteresovan za kurseve španskog jezika. Na današnjem sastanku sa ambasadorom Argentine otvara se i mogućnost da studenti iz Niša putuju na razmenu i ovu zemlju i obratno.

Ovaj susret samo je stepenik u saradnji i budućoj komunikaciji između Niša i ambasade Argentine, složili su se Perišić i Fernandez.

Povezane vesti