018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Razmena iskustava i uspostavljanje saradnje

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Privredno-politička delegacija Okružne uprave Loveč iz Bugarske susrela se i sa načelnikom Nišavskog upravnog okruga i predstavnicima okolnih opština i privrede. Cilj sastanka bila je razmena iskustava i uspostvljanje saradnje u obostranom interesu.

Sastanak sa predstavnicima privrede i opština Nišavskog upravnog okruga, održan je na insistiranje bugarske delegacije iz Loveča. Ova oblast koja se nalazi u severoistočnom delu Bugarske izdvaja se razvijenom industrijom.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsednici opština Aleksinac, Svrljig i Gadžin Han, gde su prezentovali privredne prednosti ovih područja.

Predsednik Opštine Svrljig ovom prilikom predstavio je tamošnju tekstilnu industriju, proizvodnju mleka i turističke mogućnosti, dok je njegov kolega iz Gadžinog Hana izneo potrebe i mogućnosti fabrike elektroinstalacija “Elid“, kao i firme “Resor“. Opština Aleksinac, prezentovala je mogućnosti u eksploataciji mrkog uglja i uljanih škriljaca, kao i svoju povrtarsku i stočarsku proizvodnju. Inače, o tome kako treba koristiti evropske fondove govori i podatak da je Okružna uprava Loveč prošle godine novcem iz tog izvora rekonstruisala autoputeve, što je uticalo i na razvoj tamošnje privrede.

Povezane vesti