018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Razlika i u „kulturnom standardu“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Redovi ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta za karte od 100 i 200 dinara izazvali su ogromnu pažnju javnosti. Po toj ceni ulaznice za svoje predstave često prodaje i niško Narodno pozorište, ali interesovanje nije ni približno onom u Beogradu. Razlog tome je, pretpostavlja se, što takva cena u Nišu predstavlja u najboljem slučaju tek 50% popusta, dok je u prestonici karta po akcijskoj ceni od 100 dinara za neke predstvae čak i desetostruko manja od redovne cene.
Karte za pozorište po ceni od 100 i 200 dinara u prestonici predstavaljaju kuriozitet i izazivaju ogromno interesovanje. Ovakva cena je u Nišu gotovo svakodnevna. Redova pred biletarnicom, međutim, nema.
Ivanovićeva napominje da akcije u kojima se karte za Narodno pozorište prodaju za 100 do 200 dinara dovedu više publike nego inače, ali nema govora o pomami koju smo nedavno mogli da vidimo ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Da bi snizilo cenu ulaznice na 100 dinara, iza Jugoslovenskog dramskog pozorišta morao je da stane jak sponzor. Reč je o sniženju koje je cenu karte smanjilo za pet do čak 12 puta. Ukoliko bi se niško Narodno pozorište odlučilo za toliko sniženje, karta za predstavu koštala bi, primera radi, od 80 do čak 33 dinara.