018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Rat nije rešenje za probleme“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Društvo mladih niških vizionara“ predstavilo je rezultate projekta “2014.ta Veliki mir“, nastao povodom stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata. Projekat je realizovan uz podršku Resurs centra i nevladine organizacije Protekta.

“Rat nije resenje za probleme“ zaključak je panel diskusije koja je u okviru projekta realizovana između Društva mladih niških vizionara i njhovih kolega iz austrijskog grada Perga. Jedina razlika jeste u tome što mladi Austrijanci smatrajau da je Prvi svetski rat nastao zbog ubistva cara Ferdinanda, dok mladi iz Srbije kao uzrok Velikog rata vide širenje Austougarske. To u svakom slučaju nije razlog da se ne pruži ruka pomirenja.

Rezultat Projekta jeste i strip posvećen Prvom svetskom ratu, čiji je autor Predrag Stamenković. Članovi Društva mladih niških vizionara, prikupili su zajedno sa građanima Niša i preko 150 knjiga koje će donirati biblioteci “Vićentije Rakić’’, uništenoj u poplavama.Ceo Projekat koji je imao i  humanitarnu notu podržalo je Ministarstvo sporta i omladine.