018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Raspisani konkursi za izbor direktora javnih preduzeća

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Skupština grada Niša raspisala je konkurs za direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća. Zadatak da sprovede izborni proces imaće petočlana komisija koju je izabrala komisija za imenovanje. Konkurs traje do 10. jula, nakon čega će komisija nadležnim upravama dostaviti spisak od po tri kandidata za svako preduzeće na osnovu kvalifikacija i uslova predviđenih konkursom.

Konkurs važi za direktore svih 14 javnih i javno-komunalnih preduzeća bez obzira na to da li su u v. d. statusu. Uslove koje treba da ispunjavaju budući direktori postavile su uprave koje su nadležne za svako od preduzeća, dok je zadatak komisije da na najbolji mogući način u skladu sa zakonom, tekstom konkursa i na osnovu kvalifikacija kandidata na najbolji mogući način sprovede ovaj potupak, pojašnjava predsednica Komisije Sanja Milijić.

U konkursu se navodi da se direktori biraju na četiri godine i da kandidati moraju da imaju sedmi stepen stručne spreme kao i trogodišnje radno iskustvo u struci.

Milijićeva najavljuje da će komisija proveru kandidata započeti krajem jula i taj proces bi trebalo da bude završen do sredine avgusta. Očekuje se da Skupština nove direktore izabere u septembru.

Povezane vesti