018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Raseljeni sa Mramorskog brda i dalje bez trajnog rešenja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Članovi porodica raseljenih sa Mramorskog brda zbog klizišta, ponovo su pravdu i pravo na normalan život tražili ispred Gradske kuće. Petnaestak okupljenih Nišlija tražili su prijem kako bi im neko od nadležnih iz gradske strukture konačno rekao kada će dobiti svoj stan, kuću ili bilo kakav, kako oni kažu, pristojan smeštaj. Kao i mesecima unazad i sada ih je primio gradski većnik resorno zadužen za socijalna pitanja, Branislav Ranđelović, ali konkretan odgovor ipak nisu dobili.

Izbeglice u sopstvenom gradu. Ovi ljudi sebe tako nazivaju. Ono u šta su celi život ulagali, pre skoro jedne decenije, odnele su zemlja i kiša. Klizište na Mramorskom brdu učinilo je da skoro nijedan objekat za stanovanje ne bude bezbedan, tako da je 18 porodica moralo u privremeni smeštaj. Iako je u tom trenutku vlast odlučila da ovim ljudima plaća kiriju, privremeno rešenje ipak je preraslo u malo trajnije. Svakog meseca su tu, pomaka u rešavanju njihovih problema još uvek nema.

Kako navode, tražili su prijem kod gradonačelnika, ali do njega nisu mogli, pa je njihove probleme saslušao većnik za socijlana pitanja.

Kako navode iz Gradske kuće, jedino rešenje za ove ljude verovatno leži u sredstvima iz lokalnog budžeta. Postoji predlog da se rebalansom budžeta izdvoji šezdeset pet miliona dinara, koji bi se dodali na onih petnaest miliona već namenjenih meštanima Mramora, i da se tim parama kupe stanovi, kućice, ili se pak obezbede placevi na kojima će se graditi nove. Međutim, kada će i da li će taj rebalans biti odrađen za sada niko ne zna. Prema nezvaničnim informacijama, Grad je za proteklih deset godina, na ime kirije potrošio preko dvesta četrdeset miliona dinara.

Povezane vesti