018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Raseljeni koji žive u socijalnim stanovima u naselju Pasi Poljana cele zime nemaju grejanje.(VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Raseljeni iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji žive u socijalnim stanovima u naselju Pasi Poljana cele zime nemaju grejanje. Problem je, kažu, što grad nije obezbedio novac za lož ulje, pa su se obratili centru za socijalni rad. Gradski većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović potvrdio je da isplata kasni, ali je dodao da će se potruditi da problem bude rešen u narednih nekoliko dana.
U ovim objektima živi 13 porodica sa 28 članova. Kako kažu stanari, od početka zime su se snalazili tako što su trošili rezerve od prošle godine, ali ističu da to nije dovoljno. Oni dodaju da su zgrade na vetrometini sa lošom izolacijom, pa je konstantno hladno, a u mnogim stanovima pojavila se vlaga. Otežavajuća je okolnost što tu boravi veliki broj starih I bolesnih koji su vezani za sobe. Zbog toga su se stanari obratili Centru za socijalni rad kako bi se problem što pre rešio.
U Centru za socijalni rad kažu da je tender za javne nabavke raspisan I okončan u novembru I da je sada na gradu da dobavljaču uplati novac. Gradski većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović kaže da će se založiti da ovaj problem bude što pre rešen.
Ranđelović dodaje da se grad obratio za pomoć i komeserijatu za izbeglice, pa bi, ukoliko stigne pozitivan odgovor, oni mogli da preuzmu obaveze za nabavku lož ulja kako bi se zbog kašnjenja isplata izbegle ovakve situacije.