018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranković: Situacija sa poplavama – pod kontrolom (VIDEO)

Komentari: isključeni

Situacija sa poplavama u Novom selu je pod kontrolom, kaže gradski većnik Žarko Ranković. Prema njegovim rečima, problemi bi trebalo privremeno da se reše pomoću pumpe veće snage. Osim toga on napominje i da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije.

Iako je situacija sa poplavama u Novom selu i Donjem Međurovu i dalje loša, gradski većnik Žarko Ranković kaže da je ona ipak pod kontrolom i da se teren stalno nadgleda. On napominje i da su mere za sprečavanje većih problema preduzete još nakon prvog obaveštenja o nastaloj situaciji. Osim toga, uskoro bi trebalo da bude instalirana pumpa veće snage koja bi ovaj problem trebalo da privremeno reši.

Nakon prošlonedeljnog obilaska terena predsednik opštine Palilula Boban Džunić izjavio je da bi u Novom selu trebalo proglasiti vanrednu situaciju. Međutim, Ranković smatra da za tim nema potrebe jer grad može da reši ovakve probleme.

Ranković podseća i da u Statutu Grada stoji obaveza gradskih opština da sprovode preventivne mere kako bi sprečile posledice elementarnih nepogoda kao i mere oklanjanja štetnih posledica. On kaže i da su sve odluke koje je Grad sproveo donete od strane osoba koje su stručne u ovoj oblasti.