018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranković: Radi se na ubrzavanju sanacije ugroženih objekata (VIDEO)

Komentari: isključeni

Vanredna situacija u ulici Partizanskih kurira kao i Ulici pobede u Gabrovcu, gde je nekoliko kuća ugroženo zbog klizišta, biće proglašena za dvadesetak dana zato što će to što će ubrzati sanaciju i omogućiti ulazak mašina na privatan posed, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Štab ne može da proglasi vanrednu situaciju dok se ne uradi projektna dokumentacija, a stručnjaci koji procenjuju teren uvereni su da su objekti za sada bezbedni, kaže Žarko Ranković, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije.

Još nema vanredne situacije u ulici Partizanskih kurira, gde su klizištem ugrožene kuće pod brojevima 17, 19 i 21. Čak i najugroženiji objekat je, za sada, bezbedan od pada, a za dvadesetak dana, kada bude gotova dokumentacija i procena geološke podloge, biće proglašena vanredna situacija, samo kako bi ubrzali sanaciju, kažu u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Dve od tri ugrožene kuće su prazne, a u broju 21 živi porodica kojoj je Grad ponudio smeštaj, ili mogućnost da sami pronađu mesto za stanovanje o trošku Grada. Međutim, oni su to odbili i dalje odbijaju, kaže Ranković. Njihova kuća je zbog klizišta znatno oštećena.

Vanredna situacija biće proglašena i u delu Ulice pobede u Gabrovcu.

Povezane vesti