018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranković:”Potrebno je da građani očiste trotoare ispred svojih zgrada i lokala” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Grad Niš ove zime raspolaže spremnom mehanizacijom i dovoljnom količinom industrijske soli za održavanje lokalnih puteva u dužini od 250 kilometara.

Pošto meteorolozi najavlju snežne padavine već početkom naredne nedelje, za nesmetano funkcionisanje zimske službe održavanja i prohodnost svih saobraćajnica u gradu potrebno je da građani očiste deo trotoara ispred svojih zgrada i lokala, kaže Žarko Ranković, šef gradskog štaba za vanredne situacije.

Već početkom novembra izvršena je smotra i kontola mehanizacije Javno – komunalnog preduzeća Medijana i preduzeća MD Gradnja koju je tenderska komisija grada izabrala za održavanje gradskih saobraćajnica. Posle intervencije Žarka Rankovića, gradskog većnika I šefa gradskog štaba za vanredne situacije, lagerovana je dovoljna količina industrijska soli, a obezbeđeni su i pneumatici za mehanizaciju.

U gradskom štabu zimskih službi odžavanja, apeluju na žitelje pojedinih ulica kao što su Episkopska, Mokranjčeva, Njegoševa i Durmitorska, da svoja vozila ne ostavljaju na trotoarima i kolovozu, jer to otežava rad mehanizacije i rasčišćavanje snega koji se očekuje narednih dana.