018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranković: Para će biti za prevenciju elementarnih nepogoda (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iz budžeta Grada Niša za narednu godinu oko 20 miliona dinara bi trebalo da bude izdvojeno za vanredne situacije. Ipak Grad Niš je zatražio i donaciju od japanske vlade u iznosu od 80.000 evra za kupovinu novog sistema za uzbunjivanje, kaže za NTV većnik resorno zadužen za vanredne situacije prof. dr Žarko Ranković.

Iako budžet grada tek treba da bude predložen veću, a potom i da bude usvojen na nekoj od sledećih sednica Skupštine grada, para za prevenciju elementarnih nepogoda će biti, za NTV izjavio je gradski većnik Žarko Ranković:

„Od 20 miliona predviđenih za prevenciju elementarnih nepogoda, sedam miliona dinara predviđeno je za odbranu od poplava, odnosno za uređenje vodotokova drugog reda. Dogovorena je i saradnja sa Srpsko-ruskim humantiranim centrom da sva njihova oprema bude na raspolaganju Gradu Nišu. Uspostavljena je i saradnja sa svim preduzećima ukoliko bude potrebno da koristimo njihove mašine. Tražili smo i donaciju od japanske vlade u iznosu od 80.000 evra za obnovu sistema za uzbunjivanje, koji bi obuhvatao, osim sirena, i govorne poruke građanima Niša”

 

 

Povezane vesti