018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranković:”Neugovoreni radnici Hitne pomoći primiće platu za april” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Neugovoreni radnici Hitne pomoći kao i radnici zubarske službe biće isplaćena plata za april za šta je grad izdvojio 1.800.000 dinara, kaže većnik Žarko Ranković.
Na sastanku sa predstavnicima sindikata i rukovodstvom Hitne medicinske pomoći dogovorili su da u roku od nedelju dana naprave plan racionalizacije kako bi mogli da bez problema funkcionišu ubuduće.

Neugovoreni radnici stomatološke službe Hitne pomoći neće podnositi tužbe zbog neisplaćenih zarada, kaže većnik Žarko Ranković. Grad će uplatiti skoro dva miliona dinara za aprilske plate.
Za neisplaćene zarade još 13 radnika – higijeničara, kuvara i autoelektričara će, kaže Ranković, takođe iznaći rešenje. Na sastanku sa rukovodstvom i sindikatima Hitne pomoći dogovorili su da će za nedelju dana isplanirati racionalizaciju kako rad ove službe ne bi bio ugrožen.
Inače, račun Hitne pomoći je u blokadi za 7 miliona dinara već dva i po meseca a najveći deo novca je za plate neugovorenih radnika. Ranković kaže da bi moguće rešenje moglo da bude i to da Hitna stomatološka služba radi samo tokom noći radnim danima a vikendima i praznicima da dežura 24 sata jer tada ne rade druge zdravstvene ustanove.
Direktor Hitne pomoći je marta podneo ostavku, ali je još na toj funkciji jer gradska skupština nije predložila novog direktora. Naime, dan pre poslednje sednice Odbor za imenovanje je taj predlog skinuo sa dnevnog reda a kako je kasnije pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić tada nije bilo konsenzusa o predlozima kandidata za vršioca dužnosti Hitne pomoći i da će on biti predložen na sledećoj sednici. Radnici su tražili i smenu direktora koji, i pored teških uslova u kojima rade, tvrdi da se to ne odražava na pacijente.
Iz gradskog budžeta je za Hitnu pomoć izdvojeno 10 miliona dinara, isto koliko i za Dom zdravlja. Međutim, kako je ranije rekao većnik Ranković, taj novac nije za zaostale zarade već za ovogodišnje finansiranje rada te službe.