018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ranka Savić ponovo predsednik ASNS

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić danas je ponovo izabrana na tu funkciju. Kako je Tanjugu rečeno u ASNS, delegati petog kongresa ASNS-a izabrali su danas Savićevu za predsednicu Asocijacije, na period od četiri godine.
Na dnevnom redu Kongresa, pored izbora predsednika, bio je i izbor novog glavnog odbora, četiri potpredsednika, glavnog menadžera i generalnog sekretara, što je novina u radu Asocijacije, jer je do sada na kongresu biran samo predsednik.
Savić je juče u izjavi Tanjugu, rekla da taj sindikat nikada nije vodio populističku politiku i da će podržati one reforme vlade za koje procenjuju da su u interesu zaposlenih, ali i nezaposlenih građana Srbije.
„Ono na čemu ću insitirati, pored vođenja ovakve politike, jeste i naš veći uticaj u zaštiti najranjivijih društvenih grupa. To neposredno nije u opisu rada sindikata, ali mislim da o tim grupama neko mora mnogo više da povede računa. Tu pre svega mislim na nezaposlene, mlade i žene“, rekla je Savić.
Ona je najavila juče da će predstavnici ASNS na kongresu usvojiti plan rada i program za naredne četiri godine, deklaracije, novi statut i druga prateća dokumenta.
Tanjug 06.12.2014 17:06
Foto Tanjug, S. Radovanović