018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Radost Evrope“ po sedmi put u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle spektakularnog konecerta u beogradskom Sava centru i niška publika imala je priliku da vidi deo manifestacije “Radost Evrope”.

Deca iz Francuske, Makedonije, kao i njihovi domaćini iz crkveno-igračkog ansambla “Branko” prikazala su svoje umeće na sceni Svetosavskog doma. Gradska opština Palilula pokrovitelj je ove manifestacije, koja se već sedam godina održava u Nišu.

Susreti prijateljstva – Radost Evrope, Niš 2014 naziv je manifestacije koju od 2007. godine organizuju Gradska opština Palilula i Crkveno-igrački ansambl Branko. Njen cilj je promocija dečijeg stvaralaštva i druženje naše dece sa mališanima iz evropskih zemalja.

Deca iz Makedonije tradicionalno učestvuju na mainifestaciji Radost Evorpe u Beogradu, a za nišku publiku pripremljen je poseban muzičko scenski nastup.

Govoreći o tradiciji, ove godine manifestacija Radost Evrope slavi jubilj, 45. godina održavanja, pa je s pravom uvštena u najstariju dečiju manifestaciju na evropskom kontinentu.

Crkveno-igrački ansambl Branko ove godine beleži svoj deseti nastup na manifestaciji Radost Evrope, a dani prijateljstva u Nišu održavaju se sedmu godnu za redom sve pod pokroviteljstvom GO Palilula.

Povezane vesti