018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radno vreme preduzeća i ustanova u dane praznika (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U vreme prvomajskih praznika većina državnih službi neće raditi, dok će se u četvrtak i petak, odnosno 1. I 2. maja primenjivati nedeljni red vožnje.

Kada je reč o zdravstvenim ustanovima, službe za zdravstvenu zaštitu dece I odraslih u centralnom objektu Doma zdravlja za 1. I 2. maj radiće od 7 do 20 sati. Isto radno vreme imaće I zdravstvena stanica “Obilićev venac”. Punkt službe kućnog lečenja, medicinske nege I palijativnog zbrinjavanja u Rajićevoj ulici biće otvoren između 7:30 I 14:30. Sestre na terenu u ovoj službi radiće od 7 do 20, dok je radno vreme sestara na terenu u polivalentnoj patronožnoj službi između 7 I 14 časova.
Apoteka Ćele Kula dežuraće 24 sata I za praznika. Apoteka „Čegar“ prati rad Doma zdravlja Niš, dok apoteka “Eliksir” prati rad Merkator centra.
1. I 2. maja dežuraća Glavna pošta u Nišu u Voždovoj ulici, koja će raditi od 8 do 15 sati.
Vozači za praznike mogu da odahnu, jer se u četvrtak I petak neće naplaćivati parkiranje, saopšteno je iz Parking servisa. U istom periodu neće raditi ni Korisnički servis u ulici Voždova 84b. Vozačima kojima je potrebna veća bezbednost vozila tokom praznika, na raspolaganju je posebno parkiralište na Sinđelićevom trgu, koje će regularno raditi od 0-24 časova tokom svih dana praznika, a naplata na ovom parkiralištu je po započetom satu.
1. I 2. maja primenjivaće se nedeljni red vožnje u gradskom I prigradskom saobraćaju, a za one koji I pored loših prognoza žele da provedu praznike u prirodi, opština Pantelej je 1, 2. I 3. maja organizovala besplatan prevoz do izletišta Kamenički vis. Autobusi prevoznika Ćurdić, počevši od 7 ujutru, do 19 časova, voziće putnike 1. I 3. maja na svaka sata do ovog izletišta. Početna stanica je Učiteljski dom, a ide se preko Jagodin male, Vinika I Kamenice. Povratak je na svaka dva sata, počevši od 8 ujutru, pa do 20 sati. Po istom režimu, 2. maja, putnike će prevoziti autobusi preduzeća Lekon.
U Panteleju podsećaju da su izletišta očišćena pre praznika, pa apeluju na izletnike da budu obazrivi prilikom paljenja vatre na otvorenom, pokupe smeće posle kampovanja i ne uništavaju zelene površine.