018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici postali vlasnici hale (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na ime neisplaćenih zarada 140 radnika Fabrike pumpi “Jastrebac” dobilo je halu ove firme. Na ovaj način sprečena je njena prodaja kao dela stečajne mase, kaže zastupnik radnika advokat Srđan Aleksić.

Hala, pomoćne prostorije i zemljište pod zgradom, ukupne površine oko 4000 kvadrata, fabrike “Jastrebac” izuzeti su iz stečajnog postupka, i sada su odlukom Apelacionog suda u vlasništvu 140 radnika. Advokat Srđan Aleksić, koji zastupa većinu radnika kaže da je cilj nastavak proizvodnje, kao i da se radnici uključe u pronalaženje zainteresovanih investitora.

Nakon 2 neuspele privatizacije, Jastrebac je od 2010. u stečaju, a Skupština poverilaca izglasala je reorganizaciju i spasila fabriku od bankrotstva i likvidacije. Od tada „Jastrebac“ posluje sa dobitkom i isplaćen je jedan deo zaostalih zarada, kaže predsednik Skupštine poverilaca Ljubiša Sinđelić i dodaje da u Jastrepcu sada radi oko 100 novih radnika.

Program reorgaznizacije traje do 2016. godine, a Sinđelić tvrdi da bi do tada svim radnicima bile isplaćene zaostale zarade.

Povezane vesti