018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici NTV traže zaostale zarade i socijalni program (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Radnici Niške televizije će 14.maja u 9 sati biti ispred sale u kojoj je najavljena sednica Skupštine grada. Ova odluka je doneta jednoglasno na sastnaku Sindikata NTV-a sa ciljem da se nadležnima i na ovaj način skrene pažnja da radnicima nisu isplaćene dve i po mesečne zarade, da socijalni program ne postoji, a rok za prvitazicuju ističe 30.juna.

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice Skupštine grada Niša, koja je zakazana za 14. maj u 9 sati je i usvajanje modela privatizcije Niškte televizije. Budući da rok za privatizaciju medija u Srbiji ističe 30 .juna, okupljanje radnika ispred sale gde gradska skupština zaseda ima za cilj skretanje pažnje javnosti na dva goruća problema zaposlenih. Isplatu zaostalih zarada i nepostojanje socijalnog programa za zaposlene.
Sindikat Niške televizije želi da upozna javnost da su zarade u Niškoj televiziji među najmanjima u javnim preduzećima u Nišu. Primera radi, plata urednika sportskog programa Ede Crnalića iznosi 30.200. dinara sa sedmim stepenom stručne spreme i 37 godina radnog staža. Što se tiče socijalnog programa, zaposleni u beogradskoj gradskoj televiziji “Studio B”, koja se takođe nalazi na spisku medija koji će biti privatizovani, već su dobili socijalni program od Skupštine grada Beograda a, po nekom drugom modelu, to je dobila i gradska televizija Kragujevac, verovatno i TV Apolo iz Novog Sada.
U Niškoj televiziji trenutno radi osamdesetdvoje ljudi, svakodnevno se emituje 24 časovni program, uspešno je prošla i kroz proces digitalizacije, poseduje reportažna kola i trenutno, po kadrovskim i tehničkim kapacitetima spada u najjaču televiziju južno od Beograda. Odluka da se u mirnom protestu radnici okupe ispred sale u ulici Nikole Pašića 14.maja u 9 sati, je još jedan apel nadležnima da je sekund do 12 da Grad, koji je osnovao NTV pre 20 godina, uvaži dva osnovna zahteva zaposlenih, isplatu zaostalih zarada i fer socijalni program koji su dobili zaposleni u medijima severno od Niša.