018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici niških fabrika nastavljaju proteste (VIDEO)

Komentari: isključeni

Bivši radnici Građevinara, Elektronske, delova Mašinske industrije i još nekoliko privatizovanih niških fabrika, koji potražuju između 20 i 40 plata, ponovo su ispred Gradske kuće.

Njihovi predstavnici juče su se sastali sa ministrom privrede Igorom Mirovićem, na kome je dogovoreno da do kraja nedelje bude formirana Radna grupa za rešavanje problema neisplaćenih zarada, a do kraja meseca dužni su da predlože kriterijume, prioritete i konkretne korake za isplatu.

Bez obzira na to, okupljaće se – kažu, i narednih dana ispred kabineta gradonačelnika.

Posle pauze, ponovo su ispred Gradske kuće. Bivši radnici Građevinara, EI Holdinga, nekih pogona iz sastava Mašinske, Modne industrije Niš, Jastrepca, Đuke Dinić. Traze zaostale zarade. Nekima se duguju i milionski iznosi.

Posle jučerašnjeg sastanka sa ministrom privrede Igorom Mirovićem, okupljeni kažu da nisu preterano optimistični. Tvrde, ništa konkretno im nije rečeno, osim obećanja da će biti organizovana posebna radna grupa koja će do kraja meseca utvrditi kriterijume, prioritete i korake u svrhu isplate zaostalih zrada. Treba razmotriti i koje je propise potrebno doneti ili izmeniti.

Protesti ispred Gradske kuce biće nastavljeni i narednih dana bez obzira na dogovore u Ministarstvu privrede jer, kažu učesnici protesta, nemaju mnogo poverenja zato što godinama unazad pokušavaju da dođu do svojih neisplaćenih ličnih dohodaka.

O tome dokle su došli i sta je učinjeno, Ministarstvo privrede se obavezalo da obavesti delegaciju koja je bila na sastanku, u kojoj je, uz tri predstavnika bivših radnika, bio i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. Našoj ekipi je rečeno da oko 4500 Nišlija čeka na zaostale plate, a da je ukupan dug oko 2 milijarde dinara.

Povezane vesti