018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici ne odustaju od protesta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ni nakon višegodišnjih pokušaja i protesta bivših i sadašnjih radnika niških preduzeća koja su bila u procesu privatizacije, a koja su vraćena pod rukovodstvo države, para za niške radnike još uvek nema. Iako okupljeni pred Gradskom kućom navode da su dobili informaciju da će novoformirana radna grupa za ova pitanja rešiti njihov problem, štrajkači tvrde da od protesta neće odustati dok, kako kažu, novac ne bude u njihovom džepu. U gradskoj vlasti ističu da su sve informacije podelili sa radnicima, i da smatraju da će njihov problem sigurno biti rešen.

I predstavnici štrajkačkih odbora niških preduzeća potvrđuju da ih je gradonačelnik Niša prošle nedelje primio i obavestio ih o formiranju radne grupe koja bi trebalo da reši njihov problem. Međutim, žale se da čitava porcedura već predugo traje, i da se boje kakav će epilog ova priča imati. Sa druge strane, u gradskim vlastima su po ovom pitanju optimisti.

Podsećamo, bivši radnici nekadašnjih industjskih giganata iz Niša od 2009. godine udruženo deluju u cilju ostvarenja osnovnog prava iz radnog odnosa:, prava na isplaćivanje zaostalih zarada. Potražuje se u proseku 27 zarada po radniku, a ima i onih koji potražuju i oko 100 neisplaćenih plata.

Povezane vesti