018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici „Jugoistoka“ spasili mačku (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Mačka koja je bila zaglavljena na boru u blizini niške OŠ “Stefan Nemanja”, zahvaljajući akciji radnika niškog Jugoistoka, uspešno je spasena. Kako kažu nadležni iz škole, koji su i prijavili ovaj slučaj i tražili pomoć preko društvenih mreža, životinja je na visini od skoro 20 metara, prethodna četiri dana bila bez hrane i vode, a njihov pokušaj da je spuste bio je neuspešan. Na apel za pomoć tada je odgovorila niška elektrodistribucija, a ekipa naše televizije našla se na licu mesta da to i zabeleži.

Da li bi radoznalost ubila ovu mačku, na njenu sreću, u ovom slučaju nećete saznati. U borovom šumarku kraj niške Osnovne škole “Stefan Nemanja”, na visini od skoro 20 metara, zarobljenu mačku prvi su primetili đaci. O tome su obavestili upravu škole, koja je nekoliko dana pokušavala da je skine sa drveta, ali nažalost, nisu uspeli u tome.

Iako, kako kažu, to ne spada u domen njihovih aktivnosti, u niškom “Jugoistoku” kažu da su se na poziv odazvali iz humanih razloga, a najviše zbog dece.

Mačku su nakon spasavanja radnici „Jugoistoka“ pustili u dvorište škole, a kako smo uspeli da saznamo, o njoj će brinuti i radnici i učenici škole.

Povezane vesti