018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radnici „Gorice“ protestuju zbog neredovnih zarada i nelikvidnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Radnici Javno-komunalnog preduzeća Gorica ponovo su protestovali zbog neredovnih zarada i nelikvidnosti preduzeća. Ovoga puta okupili su se ispred Gradske kuće, gde ih je, umesto gradonačelnika, primio gradski većnik Miloš Banđur. Za ponedeljak je najavljen novi susret kako bi se u okviru Gradskog veća, našlo trajno rešenje.

Grad zaposlenima u Javno-komunalnom preduzeću “Gorica” duguje dve i po plate. Radnici zbog toga nisu u mogućnosti da kupe ni autobusku kartu, kako bi došli do posla. U više navrata skretali su pažnju na svoj problem, ali se rešenje nije naziralo. U ime grada saslušao ih je gradski većnik Miloš Banđur.

Prilikom susreta sa nezadovoljnim radnicima, gradski većnik Miloš Banđur je potvrdio da su njihovi zahtevi opravdani i da će pokušati da se do rešenja dođe početkom naredne nedelje.

Kolika je odgovornost direktora „Gorice“, što radnici svako malo ukazuju na loše uslove poslovanja i ugroženu egzistenciju, biće poznato posle analize svih uzroka, kaže Banđur dodajući da u čitavoj priči, veliku, ako odgovornost snosi grad zbog neredovnih isplata budžetskih sredstava ih kojih se finansiraju zarade.

Sedamdeset odsto poslova „Gorica“ obavlja za grad, a ostalo za treća lica. Radnici kažu da je problem u poslovanju nastao pre 6 godina, kada se ovaj ogranak odvojio od Javno-komunalnog preduzeća “Mediana”, ocenjujući da iza toga stoji loša politička odluka.

Povezane vesti