018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radni sastanak o suzbijanju nasilja u porodici (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Radni sastanak stručne službe zaštinika građana sa predstavnicima institucija u Nišu koje su potpisale Sporazum o međusektorskoj saradanji i postupanju u slučajevima nasilja u porodici, pokazao je da je u našem gradu do sada mnogo učinjeno na suzbijanju tog problema, kažu u ovoj službi.

Da se u Nišu intenzivno radi na sto efikasnijem rešavanju problema nasilja u porodici pokazuje i Sporazum koji je potpisalo čak 17 ustanova i institucija, što predstavlja dobar primer udruživanja na lokalnom nivou. Namera je da se kroz sastanke, kakav je bio i današnji, razmene ideje kako bi se omogućilo što efikasnije funkcionisanje službi koje se bave problemom nasilja uporodici.

U stručnoj službi zaštitnika građana kažu da će dobri primeri iz Niša poslužiti kao vodilja u radu drugih lokalnih samoupava.

Inače, Niš je prvi grad u Srbiji u kojem su lokalne insitucije i ustanove, počev od policije, preko tužilastva, zdravstvenih i socijalnih ustanova i medija potpisale sporazum o međusektorskoj saradnji. Ovim sporazumom se na celovit način osigurava da svi postupaju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i obavezama, kako bi se dugoročno zaštitila žrtva nasilja u porodici, a nasilnicima izrekle odgovarajuće sankcije.

Povezane vesti