018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radionice za osmake sa jezičkim poteškoćama (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za učenike 8. razreda koji imaju govorno-jezičke poteškoće biće organizovane radionice u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, na kojima će naučiti kako da se oslobode stresa i negativnih misli.

Vežbe koje će primenjivati na radionicama pomoći će im prilikom rešavanja završnog ispita, kaže logoped Violeta Mihailović.

Dvadeset odsto dece koja završe osnovnu školu imaju strah i neprijanost prilikom čitanja i pisanja. Naročito učenici koji su bili ismevani jer su imali poteškoće u savladavnju ovih veština. Susret sa pisanjem i čitanjem za njih može biti stresan, a radionice koje će od 29. maja biti organizovane u OŠ “Sveti Sava” za osmake, pomoći će im da se toga oslobode i lakše reše završne ispite.

Prvenstveno za decu sa govorno-jezičkim poteškoćama, onu koja teško i loše pišu ili čitaju, imaju problema sa pisanim izražavanjem ili ne razumeju pitanja ili čak ne vide sva slova zbog stresa. Na radionicama će se primenjivati vežbe Gordona Stounsa koji je bio predsednik udruženja “Dodirom do zdravlja”.

Informativne radionice će biti organizovane za roditelje, jer oni često ne znaju kako da postupaju u situacijama koje su stresne za decu, pa ponekad stvaraju veću paniku. Za osmake će biti održano 10 radionica, svakog radnog dana, od četvrtka, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon škole 018 233 891.

Povezane vesti