018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radionica mini-reciklaže (VIDEO)

Komentari: isključeni

Već petu godinu zaredom, Niš je domaćin festivala “Bekstvo u prirodu“. U okviru “Bauk meseca“ svakog vikenda, sve do 5. jula, biće organizovani besplatni edukativni programi i radionice za mlade, čiji je cilj – podizanje svesti o zaštiti životne sredine. U selu Kamenica organizovana je radionica, gde su učesnicima otkrivene mogućnosti mini-reciklaže.

Radionica mini-reciklaže organizovana je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Od kućnih predmeta koje više ne koriste, mladi su pravili nove, sa potpuno drugom namenom.

Tokom ovog najvećeg multimedijalnog festivala za mlade u Nišu, biće organizovana i IT radionica.

Četrnaestog juna, u niškom skejt parku biće održano i takmičenje skjetera u 3 kategorije, gde će se niškim pridružiti i takmičari Roup skejt tima iz Beograda. Finale ovogišnjeg „Bekstva“ biće organizovano 5. jula na Kameničkom visu, kada će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći program. Generalni pokrovitelji festivala su Grad Niš, Opština Pantelej i ovdašnja Turistička organizacija. U prethodne četiri godine festival je posetilo 20.000 ljudi iz Srbije i regiona.