018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Radijatori hladni zbog započetog remonta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Započeti remont instalacija i pogona osnovni je razlog zbog koga niška toplana nije uključila daljinsko grejanje, kaže direktor ovog Javno-komunalnog preduzeća Slobodan Maksimovic. Na ovom odgovoru insistirao je veliki broj građana, s obzirom na to da je tokom prepodneva, spoljna temperatura bila oko 8 stepeni Celzijusovih.

Period posle završetka grejne sezone, Gradska toplana koristi za remont instalacija i pogona, koji su radi popravke otvoreni. To je i razlog, zbog čega su radijatori niških korisnika jutros bili hladni, iako je temperatura vazduha bila ispod 12 stepeni Celzijusovih.

Revitalizacija sistema, između ostalog, podrazumeva i remont magistralnog toplovoda u dužini od 3 kilometra. Remont toplane „Jug“, umesto ove, biće započet naredne godine, za šta je četiri miliona evra, obezbedila nemačka razvojna banka.

Svi korisnici koji žele, da im se ubuduće, potrošnja određuje na osnovu potrošene energije, trebalo bi sami da kupe kalorimetre čija je cena od 200 do 300 evra.

Korisnici, inače, Toplani duguju milijardu i četiristo miliona dinara, od čega vlasnici stanova duguju milijadru, a poslovnog prostora četiristo miliona dinara. S druge strane toplana je snabdevačima i bankama, dužna milijardu dinara. Zato iz ovog Javno-komunalnog preduzeća apeluju na neredovne platiše da namire svoje obaveze, kako korisnicima koji redovno plaćaju račune, ne bi dovele u pitanje početak i kvalitet naredne grejne sezone.

Povezane vesti