018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Račun za grejanje “raste” i na 30 stepeni (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Uprkos spoljnoj temperaturi od skoro 30 stepeni, obračun potrošnje grejanja i dalje je goruća tema u gradu. Gostujući u jutarnjem programu Niške televizije, direktor ovog javno komunalnog preduzeća Slobodan Maksimović rekao je da ne iznenađuje to što su kod dela potrošača prolećni računi veći od zimskih budući da je reč o onima koji utrošeno grejanje plaćaju tokom 12 meseci.
On je, takođe, naveo da se broj zaposlenih u Toplani nije povećavao otkad je on direktor, a da su penzionere na radnim mestima zamenili njihovi biološki naslednici.
Kraj grejne sezone jeste ohladio radijatore ali ne i strasti brojnih Nišlija kojima su majski računi za grejanje veći nego martovski kada je spoljna temperatura najčešće bila jednocifrena.
Maksimović je tokom gostovanja rekao da u Toplani radi 249-oro zaposlenih, što je isti broj kao i kada je došao na mesto prvog čoveka ovog javno komunalnog preduzeća. Dvanaestoro je otišlo u penziju. Konkurs za ta radna mesta je izostao, a kriterijum za njihovu popunu bio je genetske prirode.
Broj zaposlenih u niškoj Toplani je na nivou proseka drugih toplana, što podrazumeva jednog radnika po megavatu, uverava Maksimović.