018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Račun Grada nije blokiran

Komentari: isključeni
Tagovi:

Budžet grada Niša nije blokiran zbog Direkcije za izgradnju grada, kaže se u saopštenju ovog preduzeća povodom spekulacija koje su se pojavile u pojedinim medijima. Stanje na računu, pa ni eventualna blokada bilo kog javnog preduzeća ili ustanove ne mogu da utiču na račun Grada ni na koji način, što znači da eventualno kašnjenje plata radnika Gradske uprave nema nikakve veze sa Direkcijom, dodaje se u saopštenju. U ovom preduzeću podsećaju i da račun Grada ne može biti blokiran, već da na prinudnu naplatu može otići najviše 50% svakog priliva.

A povodom ove teme, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je rekao da račun Grada nije i, po zakonu, nikada ne može da bude u blokadi, pošto postoji zaštita kojom se omogućava normalno funksionisanje grada. On je dodao da je u ovom trenutku blokiran jedino račun Direkcije za izgradnju, zbog utuženja firmi koje su za ovo preduzeće obavljale poslove u prethodnom periodu, a još uvek nisu isplaćene.

Perišić dodaje da firme koje su obavljale poslove za Direkciju potražuju 48.000.000 dinara. Stanje na računu za utuženje, ili na računu bilo kog preduzeća ili ustanove nema uticaj na račun Grada.

Povezane vesti