018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Racionalizacija kadrova neophodna mera (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prema najavama Vlade Srbije i državnih organa, osim mera štednje u vidu smanjenja plata i penzija, neophodna je i racionalizacija kadrova u javnom sektoru. Međutim, kako kažu nadležni iz Nišavskog okruga, mnoge službe koje rade na ovoj teritoriji, verovatno će biti izuzete od toga, jer zbog prirodnog odliva u prethodnih godinu dana postoji manjak radne snage, zbog čega su čak moguća i nova zapošljavanja.
Za razliku od mnogih gradova i opština širom zemlje u kojima je već procenjeno koliki je višak radnika u javnom sektoru, državnih službenika koji rade na teritoriji Nišavskog okruga ima manje nego što je potrebno, kažu nadležni. Zbog toga se, kako tvrde, ne očekuje da mere štednje koje predviđaju i racionalizaciju kadrova, budu sprovedene u niškim državnim službama.
Cvetković dodaje i da bi zbog deficita stručnih kadrova u mnogim službama, od kojih i zavisi kvalitetno sprovođenje zakona, trebalo da budu uposleni novi, edukovani mladi ljudi.
Podsećamo, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da bi do sredine 2016. godine trebalo da se ostvare finansijske uštede u javnoj upravi od pet odsto, ali nije mogla da precizira koliko će ljudi, od 530.000 koliko trenutno radi u javnim upravama, u tom procesu ostati bez posla.

Povezane vesti