018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Putujuća laboratorija-nauk nije bauk” u poseti OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gimnazija Svetozar Marković pokrenula je projekat “Putujuća laboratorija-nauk nije bauk“ koji ima za cilj da učenicima i nastavnicima koji žive u okolini Niša približi, sada već poznati festival nauke. Prošlog meseca tim gimnazije obišao je nekoliko osnovnih škola i na taj način pokušao da doprinese popularizaciji fizike i hemije. Među školama koje su posetili je i Vuk Karadžić u Doljevcu.
Da nauka može biti interesantna i korisna, uverili su se i osnovci iz Doljevca. Mnoge od njih zanimalo je kako da svoje znanje iz hemije i fizike primene i praktično.
Projekat “Putujuća laboratorija nauk nije bauk“ koji je podržan od strane NIS-a a u okviru programa “Zajednici zajedno“ pokrenula je gimanzija Svetozar Marković kako bi festival koji se bavi naukom približila i đacima iz škola koje se nalaze u okolini. Njima se priključila i škola “14. oktobar“.
Proslog meseca putujuća laboratorija posetila je osnovnu školu u Brzom Brodu zatim u Medoševcu, Jelašnici, Trupalu, Aleksincu i druge. Značaj ovakve posete drugarima u školi Vuk Karadžić u Doljevcu je velik, naročito zato što ova škola nema dovoljno mogućnosti da svojim ućenicima približi nauku na sličan način.
Ilić ističe i da ovoj školi kao i njenim odeljenjima u još oko desetak drugih mesta nedostaju mnoga nastavna sredstva, dok u nekim isturenim odeljenjima fali fiskulturna sala.