018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Putin se u Parizu sastaje sa Obamom, ali ne sa Erdoganom

Od:
Komentari: isključeni

PARIZ – Ruski predsednik Vladimir Putin će se verovatno sastati sa američkim kolegom Barakom Obamom na marginama samita o klimatskim promenama u Parizu, ali sa predsednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoganom neće, saopštio je danas zvanični Kremlj.

Putin je jedan od ukupno 147 svetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja je otvorena danas u Parizu, prenela je agencija AFP.

„Ne isključujemo sastanak sa Obamom, najverovatnije će Putin i on razgovarati na marginama konferencije“, izjavio je pres sekretar ruskog predsednik Dmitrij Peskov.

On je potvrdio i da Putin ne planira da se sastane sa Erdoganom.

„Sastanak sa Erdoganom u Parizu nije u planu, taj sastanak se ne razmatra. Tog sastanka neće biti“, rekao je Peskov, koji je naglasio da u Putinovom rasporedu nije ni bilo kakav drugi kontakt sa turskim predsednikom, pa ni telefonski razgovor.

Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povredio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.

Tanjug 30 Novembar 2015 11:57

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, file